Inlägg

Visar inlägg från juli, 2024

Hemma

Bild
Så var dagens äventyr till ända. Jag tror inte att jag gör om det. Det hade varit lämpligt att dela turen på ett par dagar om man vill att den skall vara njutbar. Men allt har gått bra och jag jar fått känna på den lilla bilen. Nu hoppas jag att det skall kunna bli några utflykter under den resterande säsongen och sedan blir det nog en dust i garaget under vintern.

Snart hemma

Bild
Strax innan Ånge kom regnet. Det gick bra att få på suffletten, skippade sidorutorna. Det skyddade utmärkt från ett par rejäla skurar. Tankade igen i Ånge. Verkar hyfsat bränslesnål trots att det blir varv på motorn när man ska försöka hänga med övrig trafik. Nu är jag åter i Jämtland och mindre än en timme hem. Det surrar rejält i huvudet...

En paus i Järvsö

Bild
Tankade i Bollnäs och nu paus i Järvsö. Vi tuggar på mil efter mil. Hotfulla moln men inget regn än i alla fall. Mycket frisk luft får jag.

Moln men uppehåll

Bild
Just passet Ockelbo och fortfarande uppehåll även om regnet tycks ha gått före. Trevliga vägar genom Gästrikland och snart är det dags för att tanka både bil och förare. Ovant med en helt analog resa, kartbok och en bil som helt förlitar sig på mekanik.

Första sträckan

Bild
Så blev det avfärd från Rasbo och via Österbybruk till Tierps kyrka och ett första stopp. En viss känsla av genomluftad kropp har infunnit sig. Klockan visar 07.45, strax far jag vidare via. Söderfors mor Sandviken.

Ett äventyr i sommartid

Bild
Efter en tids funderande har tanken på en liten cab fått fäste i mitt huvud. Egentligen var det en mc som var den ursprungliga planen, men åldern kanske spelade in i att välja fyra hjul i stället för två. Med hjälp av en god vän väntade helt plötsligt en Austin Healey Sprite från 1962 i Rasbo utanför Uppsala, och nu väntar en jungfrufärd hem upp genom landet. Idag blev det lite uppvärmning med en tur i omgivningen, efter att jag bekantat mig med reglage och hur man monterar upp cabben.